Dit wordt een hele bijzondere show! Het Nederlandse hiphop/jazz orkest Re:Freshed Orchestra heeft de Amerikaanse raplegendes Ghostface Killah en Killah Priest uitgenodigd, en zorgt samen met Ghostface’s dj live voor de muzikale begeleiding van hun show! Dit is de allereerste keer dat de artiesten samen op het podium te zien zijn. De voorverkoop start vandaag 12.00 uur.

Ghostface Killah is Wu-Tang Clan lid van het eerste uur, en te horen op vele classics. Toch weet hij ook nu zijn relevantie te behouden. Zo maakte vorig jaar een album samen met het Canadeze jazzy beats trio BADBADNOTGOOD, en dropte afgelopen februari samen met Killah Priest de track Starry Winters, over hun gezamenlijke product Wu Goo, een hasholie waar ze ook een hilarische infomercialvoor maakten. Deze tour staat dan ook in het teken van Wu Goo.

The Re:Freshed Orchestra bestaat uit leden met klassieke achtergrond, en artiesten uit de soul/hiphop hoek. Het grote publiek maakte kennis met het gezelschap als huisband van de DINO show, ze speelden North Sea Jazz Festival en brachten dit jaar een eigen plaat uit in de Melkweg. Vorig jaar opende Re:Freshed Orchestra de Uitmarkt met soulklassiekers en bekende gastvocalisten, en ook deden ze al eerder een Wu-Tang Tribute, waarbij ze de hiphop klassiekers met volledige instrumentatie onder handen namen.

Voor deze show komen Re:Freshed Orchestra en Ghostface Killah samen, en verzorgt het hiphop/jazz orkest samen met de dj de muzikale ondergrond voor zijn vocalen. Zijn typerende, verhalende raps komen het best tot hun recht bij soulvolle warme beats en dit keer knalt die muzikale achtergrond met live instrumenten van het podium. Dit is de eerste keer dat deze artiesten samenwerken, dus dit wil je niet missen!

Share