Poetry Is an Island, Derek Walcott – (Première)

Een unieke documentaire over de Caribische Nobelprijswinnaar en dichter Derek Walcott. 

PROGRAMMA

In Trinidad, Cuba (Havana) New York en natuurlijk St. Lucia is de met lof ontvangen documentaire Poetry is an Islandal in première gegaan.Nu is het eindelijk de beurt aan Nederland! In aanwezigheid van regisseur Ida Does wordt in een Caribische ambiance op zondag 30 maart de festivalversie van de film – de director’s cut - vertoond.

Onder het genot van een drankje en Caribische livemuziek, kunt u tijdens de inloop en de naborrel, gezellig nieuwe mensen ontmoeten of bijpraten met bekenden.

Antoine de Kom, winnaar van de VSB-poëzieprijs 2014 en kleinzoon van de Surinaamse verzetsheld en mensenrechtenactivist Anton de Kom draagt, voorafgaand aan de filmvertoning, uit eigen werk voor. De jonge violist Yannick Hiwat geeft hierna een geïmproviseerde muzikale interpretatie van de poëtische voordracht. Na de vertoning van de film, krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan de regisseur in een Q & A – halfuurtje. De bekende Curaçaose actrice Paulette Smit presenteert de avond.

18.30 – 19.00  Ontvangst met Caribische cocktails en steeldrum muziek

19.00 – 19.05  Opening door Paulette Smit

19.05 – 19.10  Voordracht door dichter Antoine De Kom

19.10 – 19.15  Muzikale interpretatie door Yannick Hiwat

19.15 – 20.35  Vertoning Poetry is an Island, Derek Walcott (director’s cut)

20.35 – 21.00  Questions & Answers regisseur Ida Does

21.00 –  21.30 Naborrel met live muziek

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Social Media: www.walcottfilm.com (official website)
Facebook:facebook.com/PoetryIsAnIsland
Twitter: @walcottfilm
Vimeo:vimeo.com/idadoes/videos

Deze première wordt mede mogelijk gemaakt door het Bijlmer Parktheater en de reisorganisaties Does Travel & Cadushi Tours en KUONI Travel, specialisten in reizen naar de Caribbean en Suriname.

Share