Death Speaks
Nora Fischer, Yannick Hiwat, Wiek Hijmans, Doelenensemble

In een aantal van zijn liederen maakte Franz Schubert een personificatie van ‘de dood’. Toen componist David Lang de opdracht kreeg een stuk te schrijven voor een programma waar ook zijn ‘little match girl passion’ deel van uitmaakte, inspireerde dit gegeven hem. David Lang zocht Schuberts liederen bij elkaar, vertaalde ze in het Engels en componeerde er zijn liedcyclus ‘death speaks’ op. Lang schreef ‘death speaks’ voor 4 solisten op het podium en voor enkele leden van het DoelenEnsemble ‘off-stage’.
Een van de musici op het podium is violist Yannick Hiwat. “Ik profileer mezelf vooral als een jazzviolist”, vertelt hij, “maar ik heb daarvoor klassieke muziek gestudeerd. Daarom vind ik het extra bijzonder dat ik met dit hedendaagse stuk van componist David Lang die dimensie van mijzelf kan laten zien. En, alvast een primeurtje: ik ga voor het eerst ook zelf zingen.”
stem Nora Fischer viool/stem Yannick Hiwat gitaar Wiek Hijmans pianoMaarten van Veen, m.m.v. het Doelenensemble Lang Death speaks; Memory pieces Schubert diverse werken

Share